Musea Oostende

Fort Napoleon

Foto Fort Napoleon Oostende

Fort Napoleon in Oostende dateert van de 19de eeuw. Frankrijk heeft in die de Belgische gewesten bezet en Napoleon vreest dat de Engelsen een aanval plannen op de haven van Oostende. Hij laat daarom in 1811 een imposant fort optrekken in de duinen van Oostende. Een Britse aanval komt het echter nooit. Fort Napoleon doet daarom enkel dienst als wapenopslagplaats en als verblijfplaats van het Franse leger.

Na de val van Napoleon in 1814 valt het Fort ten prooi aan diefstal en vandalisme. Tijdens de twee wereldoorlogen krijgt het fort opnieuw een bestemming als artilleriekwartier van het Duitse leger. Vandaag de dag beheert Erfgoed Vlaanderen Fort Napoleon en heeft het monument na een 5 jaar durende grondige restauratie in 2000 opengesteld voor bezoekers.

Fort Napoleon in Oostende

Fort Napoleon is een unieke locatie die u terug neemt in de tijd. Met een eenvoudig bedienbare audiogids leidt u, op uw gemak door 2 eeuwen geschiedenis. Naast de audiotour zijn er tentoonstellingen en vaak culturele activiteiten in en rondom het Fort.

Fort Napoleon is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden van Fort Napoleon

Fort Napoleon is geopend van 02-10-2012 tot en met 29-12-2013.
In het voorjaar is Fort Napoleon geopend van 1/4 tot 30/6 op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag: 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.
In het najaar van 1/9 tot 31/10 is Fort Napoleon in de duinen van Oostende op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag: 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur
Tijdens schoolvakanties (inclusief de zomer) is Fort Napoleon alle dagen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Adres Fort Napoleon Oostende

Vuurtorenweg
8400 Oostende

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk