Koksijde Kustplaatsen

Koksijde Bad

foto koksijde bad-Belgische Kust

Koksijde Bad is een rustige familiebadplaats gelegen aan de westkant van de Belgische Kust tussen de andere sfeervolle badplaatsen De Panne en Nieuwpoort. Elk jaar herleven de tijden en de folklore van weleer met feestelijke optochten. Met verve verdedigt Koksijde ook haar eretitel als bloemenbadplaats van België met kleurige aanplantingen en evenementen als de bloemenmarkt, het bloemenbal en de bebloemde schildersstoet.Overal in de badplaats treft u dan ook plantenbakken, borders en aanplantingen met prachtige bloeiende planten en bloemen die met name tijdens het voorjaar en de zomer de badplaats bijzonder fleurig en kleurrijk maken.

Koksijde heeft vele faciliteiten om haar gasten te vermaken. Naast zee, en strand vindt u hier mooie uitgestrekte natuurgebieden waar u kunt wandelen en fietsen. Er zijn tal van evenementen tijdens het vakantieseizoen, maar ook buiten deze periode.

U vindt er diverse leuke winkels, een casino, Abdijmuseum Ter Duinen, tal van gezellige terrasjes en goede restaurants om de vakantiedag smaakvol af te sluiten.

Koksijde biedt een keuze uit diverse comfortabele hotels en Bed en Breakfast accommodaties. Daarnaast zijn er vele vakantiehuizen te huur, net als vakantie appartementen.

Strand Koksijde Bad

Aan het schone zandstrand van Koksijde Bad vindt u een ruime keuzen aan goede restaurants, diverse frituurs voor een lekkere frites of snack en enkele strandpaviljoens. U kunt hier strandstoelen en strandhuisjes huren en eindeloos genieten van een heerlijke stranddag. Bij Koksijde treft u ook de hoogste duin van gans België. Deze 33 meter hoge zandduin, Hoge Blekker genaamd, verplaatst zich heel langzaam naar het oosten dus over een paar eeuwen zal Nieuwpoort vermoedelijk de hoogste duin van België kunnen claimen.

© BelgischeKust.info – Belgische Kust | Koksijde – Koksijde Bad

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk