Eropuit Oostende

Koninklijke Gaanderijen Oostende

foto koninklijke gaanderijen in oostende

De Franse architect Charles Girault ontwierp de Koninklijke Gaanderijen in Oostende in opdracht van koning Leopold II. De Koninklijke Gaanderijen bevinden zich op de zeedijk tussen het Koninklijk Chalet en de renbaan. De zuilengangen diende in met name als passage naar de renbaan voor de koning en zijn hoge gasten zonder dat ze gehinderd werden door weer en wind.Informatie Koninklijke Gaanderijen Oostende

De Koninklijke Gaanderijen bestaan uit twee zuilengangen die gedeeltelijk gescheiden zijn door een glazen wand. De architect wilde met gekoppelde Dorische zuilen een Romeinse architectuur de gedachte oproepen uit de tijd van keizer Hadrianus. De zuilengangen zijn ongeveer 380 m lang en eindigen aan beide kanten in een gesloten paviljoen met salon.

Bovenop het midden van de Koninklijke Gaanderijen en aan de achterzijde bevindt zich het Thermae Palace Hotel dat gebouwd werd in de jaren 1932-1933 door de bekende Oostendse architect André-Louis Daniëls. Aan de achterkant van de Gaanderijen bevindt zich het overdekte Stedelijk Zwembad.

Openingstijden Koninklijke Gaanderijen

Van 01-02-2013 tot en met 31-12-2013

Adres Koninklijke Gaanderijen Oostende

Zeedijk
8400 Oostende

&copy: BelgischeKust.info – Belgische Kust – Oostende – Koninklijke Gaanderijen

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk