Kustplaatsen Nieuwpoort

Nieuwpoort Bad

nieuwpoort bad

Het ontstaan van Nieuwpoort Bad als toeristische badplaats gaat terug naar 1864. In dat jaar werd in de duinen het eerste toeristische pand, het Pavillon des Bains, gebouwd. Vervolgens legde men een drie kilometer lange verbindingsweg aan tussen de stad Nieuwpoort en de zee.

Een paar jaar later werd de spoorlijn tussen Diksmuide en Nieuwpoort verlengd tot vlak aan zee. Deze ontwikkelingen vormde de basis voor het toerisme naar Nieuwpoort Bad.

De ontwikkeling van het toerisme kwam goed op gang toen het beheer van de badplaats werd toevertrouwd aan de nieuwe maatschappij “Grands Hôtels et Villas de Nieuport Bains”.

De eerste en tweede oorlog zorgden ervoor dat Nieuwpoort Bad in puin veranderde. Na de tweede wereldoorlog werd Nieuwpoort Bad opnieuw opgebouwd en kwam ook het toerisme in deze mooie badplaats aan de Belgische Kust weer langzaamaan op gang.

Vakantie in Nieuwpoort

Vakantie vieren in Nieuwpoort aan de Belgische Kust kan op verschillende manieren. De Belgische Kust biedt een groot aantal mooie accommodaties. Campings in vele soorten en maten, voor ieder wat wils. Er zijn tal van campings voor families, met vele activiteiten voor kinderen. Nieuwpoort biedt ook hotels, vakantieparken, appartementen bed and breakfast accommodaties. Van heerlijk luxe campings tot lekker eenvoudig, vakantiewoningen rustig gelegen of in één van de gezellige wijken van Nieuwpoort en natuurlijk allemaal op korte afstand van de kust. Nieuwpoort biedt het allemaal.

© BelgischeKust.info – Belgische Kust | Nieuwpoort Bad

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk