Eropuit Oostende

Noordzeeaquarium Oostende

foto Noordzeeaquarium Oostende Belgie

Wil eens wat anders wil dan een middagje strand kan onder meer terecht in het Noordzeeaquarium Oostende. Het Noordzeeaquarium is gehuisvest in de voormalige garnaalmijn. Je vindt het op de Visserskaai, in het centrum van Oostende.

Het Noordzeeaquarium toont je de zeedieren en vissen van de Noordzee, het “Kanaal” en de Ierse Zeel met meer dan zestig soorten levende zeevissen, kreeftachtigen, weekdieren en zeeanemonen. Verder vindt je er een collectie van Noordzeeschelpen, schaaldieren en stekelhuidigen. De vissers van Oostende zorgen zelf voor de collectie van dit museum door levend aquariummateriaal mee te brengen.
De grootste leveranciers worden elk jaar beloond door de Vrienden van het Noordzeeaquarium met een Gouden, Zilveren en Bronzen Vis.Openingsuren Noordzeeaquarium Oostende

Van 1 oktober tot 31 maart is het Aquarium enkel in het weekeinde en op officiële feestdagen geopend, van 10 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 18 uur.

Vanaf 1 april tot en met 31 mei is het Noordzeeaquarium geopend op weekdagen van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur en in het weekeinde van 10 tot 12.30 en van 14 uur tot 18 uur.

In het hoogseizoen vanaf 1 juni tot en met 30 september is het Aquarium in Oostende weekdagen en de weekends van 10 uur 12.30 en van 14 uur tot 18 uur geopend.

Op 1 januari is het Noordzeeaquarium in Oostende gesloten.

Toegankelijkheid Noordzeeaquarium Oostende

Het Aquarium is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres Noordzeeaquarium Oostende, België

Visserskaai
8400 Oostende
© BelgischeKust.info – Belgische Kust | Oostende – Noordzeeaquarium Oostende

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk