Kustplaatsen Wenduine

Wenduine

foto spioenkop Wenduine belgische kust

Wenduine is een badplaats aan de Belgische Kust en een deelgemeente van de Vlaamse gemeente De Haan. Wenduine is van oudsher een vissersdorp en telt circa 4.000 inwoners. Door de komst van de kusttram kon Wenduine zich ontwikkelen tot geliefde badplaats. Wenduine wordt ook wel de Prinses der Belgische Badsteden genoemd. Zelfs in het drukke hoogseizoen is het groene, gezellige Wenduine nog een oase van rust en gastvrijheid. Ideaal voor een familievakantie.
Toerisme Wenduine

Bij de toeristische troeven van het dorp horen het brede strand, een bos, een dorpspleintje en een winkelstraat. In Wenduine vind je diverse hotels, Bed en Breakfast accommodaties, een ruime keuze aan vakantiehuizen en vakantie appartementen. Verder is Wenduine ook een van de weinige Belgische kustgemeenten met een uitgestrekt duingebied. Er is een wandelroute aangelegd door de duinen die bijna tot Blankenberge loopt. Van op de Spioenkop, een uitkijkpost op de één na hoogste duin aan de Belgische Kust (31 meter hoogte) heb je een fantastisch uitzicht op bos, duinen en zee rond Wenduine.

Wenduine, prinses der badsteden

De reputatie van Wenduine als prinses van de Belgische kust is zeer verdiend. Wenduine heeft voornamelijk een familievriendelijk karakter. De familievriendelijke kustplaats combineert de charme van kleinschaligheid en familiale sfeer met een uitstekende aanbod aan faciliteiten. Vakantiegangers kunnen onder meer kiezen uit zwemmen, wandelen, tennissen, golf of minigolf, fietsen, vissen, paardrijden.Er zijn diverse winkeltjes, vele goede restaurantjes en gezellige cafeetjes. De boulevard en rotonde zijn verkeersvrij gemaakt en geeft wandelaars zo volop de ruimte. Er zijn voldoende bezienswaardigheden en andere kustplaatsen liggen op korte afstand voor wie eens een uitstapje wil maken. Dit alles in combinatie het prachtige, brede zandstrand, de duinen, het bos en het achterland maakt Wenduine tot een perfecte bestemming aan de Belgische Kust.

Strand Wenduine

Wenduine en De Haan hebben het langste strand van de Belgische Kust. Het strand is proper en er zijn tal van voorzieningen beschikbaar voor een aangenaam dagje zonnekloppen of een heerlijke wandeling vlak langs de zee.

© BelgischeKust.info – Belgische Kust | Wenduine

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk