De Haan Kustplaatsen

De Haan

foto vakantie De Haan Belgie

Voor een vakantie aan zee is De Haan een aanrader. De Haan is een plaats en gemeente in de West-Vlaanderen, gelegen aan de Belgische kust. De gemeente telt ruim 12.000 inwoners waarvan ruim 5.000 in de badplaats De Haan. Toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente en dat is niet zonder reden.

De Haan staat in België bekend als het mooiste dorp aan zee. Mede dankzij het schilderachtige kleine tramstation en door de beschermde villawijk de Concessie, in prachtige Belle Époque stijl. Geen wonder dan ook dat Albert Einstein er destijds zijn zomers heeft doorgebracht.
Charmante badplaats De Haan

De Haan is een bijzonder charmante badplaats. De Haan is op veel plaatsen nog exact zoals een eeuw geleden met stijlvolle villa’s in jugendstil en Art Deco, met de statige hotels, bomen en plantsoenen. Vrijwel alle gebouwen in dit mooie plaatsje dateren uit periode van de Belle Époque. De typisch bouwstijl met haar rode daken, versierde balkonnetjes, torentjes en gevels met vakwerkstructuur, geven De Haan een sfeervol uiterlijk. Hier komen voornamelijk vakantiegangers die op hun rust gesteld zijn en willen genieten van een ontspannen vakantie in De Haan. In De Haan kunt u genieten van strand, zee, natuur en rust in een schilderachtige omgeving. Er zijn diverse hotels, Bed en Breakfast accommodaties en een ruime keuze uit vakantiehuizen. Op de Zeedijk met winkeltjes, terrasjes en restaurants hangt een gezellige en levendige sfeer. Er zijn diverse goede restaurantjes en gemoedelijke cafeetjes te vinden voor een heerlijke pint na een dagje aan zee.

Strand De Haan

De Haan is fier op haar strand. Het is het langste stuk strand aan de Belgische kust met in totaal zo’n 12 kilometer lang. Zelfs op zonnige hoogtijdagen is het dan ook zelden echt druk op het mooie strand van De Haan. Ook buiten het hoogseizoen is het goed toeven in De Haan met de vele mogelijkheden voor uitstapjes en naburige kustplaatsen binnen bereik.

© BelgischeKust.info – Belgische Kust | De Haan

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk