Oostduinkerke

Vakantie Oostduinkerke

foto vakantie Oostduinkerke Belgie

Informatie Vakantie Oostduinkerke België: Oostduinkerke is een rustige, kleine en charmante badplaats aan de Belgische kust prachtig gelegen te midden van 97 hectare aan duinen en beschermd natuurgebied. Het gebied aan de Westkust heeft 130 kilometer aan voetpaden, waarvan een derde onverhard is. Dit prachtig duingebied is een beschermd natuurgebied.

Hier vind je ook de hoogste duin van België, de Hoge Blekker (33 meter hoog). Er is dan ook veel ruimte om van de natuur te genieten zoals de specifieke flora en fauna die thuis horen bij het duinlandschap. Het prachtige natuurgebied maakt Oostduinkerke tot één van de beste bestemmingen voor een vakantie aan de Belgische kust voor de natuurliefhebber.
Maar Oostduinkerke heeft meer te bieden dan natuur. Oostduinkerke was vroeger met name een vissersdorp en de bewoners houden de bijbehorende folklore graag in ere. Oostduinkerke is ook de enige kustgemeente ter wereld waar je garnaalvissers te paard aan het werk kan zien. Vandaag de dag wordt vangen van de garnalen met behulp van paarden met name gedaan voor de toeristen en om deze mooie folklore in ere te houden. Daarnaast worden in Oostduinkerke ook nog steeds garnalen gevangen door kruiers die zonder paard een sleepnet voorttrekken om garnalen te vangen. De laatste week van juni is het populaire garnalenfestival. De garnalenparade wordt gehouden in de straten van Oostduinkerke, geleid door “Mieke Garnaal” en haar dames. In en rond Oostduinkerke vind je enkele hotels, campings en Bed en Breakfast accommodaties.

Geschiedenis visserij Oostduinkerke, Belgie

De geschiedenis van de Vlaamse visserij kun je zien in het visserijmuseum van Oostduinkerke. Het geeft de geschiedenis weer van de Oostduinkerkse vissers, die bekend stonden om hun lef en vaardigheid en die geronseld werden de IJslandvaart. Verder kunt u de vissersboot OD1 Martha bezoeken. Andere troeven zijn naast strand en zee, het charmante dorp en de diverse evenementen.

Elke vrijdagavond tijdens de zomer vindt er op het binnenplein van het Nationaal Visserijmuseum een folkloreavond plaats waar men oude ambachten zoals kantklossen, mandenvlechten, klompenmakers, hangmatwevers, nettenwevers aan het werk kan zien.

Strand Oostduinkerke

Het strand is bij laag water bijna een kilometer breed en 30 km lang. Hier heb je dan ook de ruimte om te spelen, strandkastelen te bouwen, zonnekloppen, beachvolleybal te spelen, maar ook voor activiteiten als zeilwagenrijden en het parakarten.
© BelgischeKust.info – Belgische Kust | Oostduinkerke – Vakantie Oostduinkerke Belgie

BelgischeKust.info, is een onafhankelijke website met nieuws, tips en aanbiedingen voor de mooiste vakantie, last minute en weekendje weg aan de Belgische Kust.

Zoek hotels

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar

Last Minutes:

Landal

Landal Belgie Wie kiest voor Landal die kiest voor zorgeloos genieten in een mooi vakantiepark.
Bekijk

Roompot

Roompot vakantieparken Belgische Kust Bekijk de prachtige vakantieparken en campings van reisaanbieder Roompot, ideaal voor families.
Bekijk

Suncamp

foto Suncamp Last minuteSuncamp biedt tal van campings door heel Europa, waarvan ook enkele in België.
Bekijk

Sunparks

Sunparks vakantieparken Belgische KustSunparks biedt al jaren tal van prachtige vakantieparken met tal van voorzieningen. Leuk voor jong en oud.
Bekijk